U našoj ordinaciji nudimo usluge tretmana hijaluronskom kiselinom, odnosno tretmana pomlađivanja i ‘peglanja’ bora. Tretmani hijaluronskom kiselinom postali su vrlo popularni tretmani za pomlađivanje lica jer jednostavnim postupkom izglađuju bore, vraćaju licu sjaj i koži tonus.

Tretmani hijaluronom

Injekcije hijaluronske kiseline ili hijaluronski fileri spadaju u nekirurške metode pomlađivanja i sve je veći broj onih koji žele što prirodniju, a učinkovitu korekciju bora lica i vrata. Za razliku od botoxa, hijaluronski fileri nemaju za posljedicu ukočenost lica, pa samim time zadržavate prirodan izgled.

tretmani-hijaluronskom-kiselinom

Što je hijaluronska kiselina?

Hijaluronska kiselina je prirodni sastojak vezivnog tkiva ljudske kože, a kožu čini elastičnom i čvrstom. Hijaluron ima veoma slične efekte kao i kolagen, ali efekti tretmana hijaluronske kiseline traju znatno duže, a reakcije organizma na sastojke su izuzetno rijetke.

Kako izgleda tretman hijaluronskim filerima?

Tretman hijaluronskom kiselinom je sigurna procedura, jer je ona i inače prirodan sastojak kože. Hijaluronska kiselina nije napravljena od životinjskog ili ljudskog materijala, pa stoga nema rizika od infekcije, a prolazne alergijske reakcije su vrlo rijetke.

Uz pomoć male igle i injekcije, hijaluronska kiselina se ubacuje u kožu u cilju izravnjavanja bora lica, prije svega bora oko usana (nazolabijalnih bora), opuštenih kuteva usana ili za popunjavanje ožiljaka.

Osim što ne izaziva imunološki odgovor organizma, hijaluronska kiselina se, u slučaju neadekvatne primjene, nakon 6 do 12 mjeseci razgradi, tako da nema trajnih posljedica za pacijenta. Filerima hijaluronske kiseline stimuliraju se kolagen i elastin, pa se na taj način uspješno ‘peglaju’ bore.